Italiaanse röstikroketjes
45 min voorbereidingstijd en 10 min bereiden
5 uur wachten
Wat heb ik nodig:
personen
*let op: deze kroketjes bevatten gelatine en zijn daardoor niet vegetarisch
Bereiding:
- Week de blaadjes gelatine in koud water. Smelt de boter in een sauspan. Voeg 50 g bloem toe en bak 2 minuten mee, zonder te kleuren.
- Schenk langzaam en al kloppend met een garde de bouillon erbij. Klop door tot een gebonden, dikke ragout. Voeg de wijn, slagroom en rösti toe en verwarm de ragout nog 5 minuten op laag vuur.
- Neem de pan van het vuur. Los de goed uitgeknepen blaadjes gelatine een voor een al roerende op in de warme ragout. Voeg de rucola en de tomaatjes toe en breng de ragout op smaak met zout en peper.
- Schep de ragout in een diep bord en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de ragout af gedekt minstens 4 uur in de koelkast om goed stevig te worden.
- Snijd de stijve ragout in 12 gelijke stukken. Rol elk stukje met natgemaakte handen tot een mooie kroket; zorg dat er geen barstjes zijn.
- Strooi de resterende bloem in een dikke laag op een plat bord. Klop in een diep bord de eieren los en strooi het paneermeel op een laatste bord. Rol de kroketten één voor één door de bloem, haal ze door het ei en rol ze dan door het paneermeel. Wentel ze daarna nogmaals door het ei en het paneermeel; zorg dat de kroketten er rondom volledig mee bedekt zijn.
- Laat de paneerlaag van de kroketten minstens 30 minuten drogen in de koelkast of bewaar de kroketten tot gebruik in de diepvries.
- Verhit de frituurolie tot 180 °C en bak de kroketten in 4-5 minuten goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 585 kcal
- 36 g vet waarvan 11 g verzadigd
- 48 g koolhydraten
- 14 g eiwit
- 5 g vezels
- 2,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen